De oorsprong

Het verhaal van Pizzeria Ristorante Sa Capanna begon op 1 december 1982, toen onze ouders, Ernesto en Daniëlle, samen met oom Paolo de pizzeria officieel openden. Met hun rijke ervaring in diverse restaurants brachten zij hun kennis en passie naar de zaak, en creëerden zij vanaf het begin een warme, authentieke Italiaanse sfeer. Oom Paolo nam de leiding in de keuken, Ernesto verwelkomde de gasten als gastheer, en Danielle was de stille kracht achter de schermen, die, zodra de kinderen groter werden, ook naar de voorgrond trad.

De eerste jaren waren niet gemakkelijk, maar dankzij mond-tot-mondreclame groeide onze bekendheid en werd het steeds drukker in de zaak. Na 25 jaar, in 2007, kwam eindelijk onze langgekoesterde wens uit: we konden het pand naast ons kopen en uitbreiden. Deze uitbreiding stelde ons in staat om groter te worden en nog meer gasten te ontvangen.

De jaren vliegen voorbij

Dit was het moment waarop wij, de kinderen, besloten fulltime in de zaak te stappen en onze toekomst hier verder vorm te geven. Ook wij, inmiddels eigenaren – Roberto, Francesco en Stefania – begonnen één voor één in de pizzeria te werken. Ieder van ons heeft op zijn of haar eigen manier een bijdrage geleverd door de rol van onze ouders en oom over te nemen: Roberto nam de leiding in de keuken over van oom Paolo, Francesco werd de gastheer en is daarnaast op alle fronten inzetbaar binnen het bedrijf, en Stefania vervult met hart en ziel de rol van gastvrouw. Elk van ons heeft zijn of haar eigen twist en kennis kunnen toevoegen aan het bedrijf.

Sa Capanna is altijd veel meer geweest dan alleen een pizzeria – het is een echt familiebedrijf waar met hart en ziel wordt gewerkt. Samen met een hecht team van trouwe, veelal Italiaanse medewerkers hebben we een warme, laagdrempelige plek gecreëerd die aanvoelt als een huiskamer. Toegankelijk voor iedereen, jong en oud, is Sa Capanna een plek waar gastvrijheid, gezelligheid en kwaliteit samenkomen.