vermentino

Wijnen & dranken

Met veel zorg selecteren wij de wijnen die passen bij onze gerechten. Zo kunt u optimaal genieten van een heerlijk glas wijn bij uw gerecht. De wijnen kopen wij in bij Casula Alimentari te Grijpskerk. Vraag onze medewerkers naar welke wijn het beste bij u en uw gerecht past. Hieronder volgt een selectie van onze geserveerde wijnen en andere specialiteiten.

Cannonau
De Cannonau is een van de bekendste rode druiven van Sardinië. De oorsprong van de druif komt uit Spanje of wel garnacha genoemd. Rond de 14de eeuw brachten de Spanjaarden de druif naar Sardinië. Door het tropische klimaat heeft de druif een eigen kenmerk gecreëerd. Een intense smaak, soepele tannines met een vleugje rood fruit. Goed te combineren bij vlees en wildgerechten.

Vermentino
De vermentino druif of beter bekend als de pigato druif is een van de bekendste witte druivensoort van Sardinië. Een van de beroemdste is de vermentino di gallura uit de provincie Olbia – Tempio in het noorden van Sardinië. Hij heeft zijn smaak, geur en kleur te danken aan het mediterrane klimaat. De wijngaarden liggen op steile hellingen aan zee. Goed te combineren met antipasti en visgerechten.

Birra Ichnusa
De naam Ichnusa komt voort uit het oude Latijnse woord Hyknusa of te wel Sardinië. De Grieken noemde Sardinië ook wel Ichnoussa of sandalion, omdat Sardinië de vorm heeft van een voetafdruk. De Ichnusa brouwerij staat in Assemini en bestaat sinds 1912. Het alcohol percentage is 4.7% en het bier heeft een hoppige smaak.

Mirto
Ter afsluiting van een heerlijk Italiaans diner mag een glaasje Mirto niet ontbreken. Dit is een traditionele likeur van Sardinië, gemaakt van de mirtebes. Er zijn 2 varianten mirto rosso (zoet/fruitig) en de mirto bianco (droog). IJskoud komt hij het best tot zijn recht. Veel Sardijnen maken deze likeur zelf en wordt standaard op tafel gezet na een gezellig diner met familie of vrienden.