San Daniele

Gerechten waar we trots op zijn!

Pizza’s
San Daniele is één van onze meest gekozen pizza’s. De basis is natuurlijk tomatensaus en kaas daarbij zit er mozzarella op. Nadat de pizza uit de oven komt, wordt de pizza belegd met rauwe ham, rucola en Parmezaanse kaas.

Een van onze top vegetarische pizza’s is de Oristano! De basis van de pizza is tomatensaus en kaas. De andere ingrediënten zijn gegrilde aubergines en courgette, oesterzwammen, broccoli, gorgonzola en afgemaakt met huisgemaakte pesto, verse knoflook en is iets pikant.

Wilt u zich gewoon laten verrassen… Gaat u dan voor de pizza Fantasia, de naam zegt het al fantasie van onze pizzabakkers.Vindt u een ingrediënt niet lekker of juist wel, meldt u dit van te voren aan een van onze medewerkers.

Pastagerechten
De Conchiglie di Ernesto is een schelpenpasta, de basis ingrediënten zijn olijfolie, ui, knoflook en peterselie. Daarnaast zitten er champignons, ossen- en varkenshaasreepjes, cherrytomaten in en word het gerecht afgemaakt met een overheerlijke pestoroomsaus en Parmezaanse kaas.

De Tagliolini alla Paolo is een specialiteit van de chef en daar heeft het gerecht ook zijn naam aan te danken. Tagliolini is een zusje van de pastavariant tagliatelle, hij is minder breed en iets dunner. De basis ingrediënten zijn olijfolie, knoflook, peterselie die niet uit de Italiaanse keuken zijn weg te denken. Daarnaast zitten er oesterzwammen, ossenhaasreepjes, asperges, cherrytomaten en Parmezaanse kaas in. Deze pasta is iets pikant van smaak.

De Taglioni al nero di Seppie is een van onze overheerlijke vispasta’s. De kleur van de pasta is zwart en heeft dit te danken aan het inkt van de pijlstaart inktvis. De basis ingrediënten zijn natuurlijk olijfolie, knoflook en peterselie. Daarnaast zitten er grote gepelde garnalen, verse mosselen en zeeschelpen, inktvis, asperges en cherrytomaten in.

Vleesgerechten
De Tagliata di Manzo is een typisch Italiaans gerecht uit de streek Emilia – Romagna, waar de beroemde Aceto di Balsamico vandaan komt. Het is een van onze toppers op de menukaart, het begint allemaal bij een mooie filetto (tournedos) van ongeveer 220 gram op de grill te bakken, de saus van de basis balsamico azijn in een pannetje op het vuur te zetten. Zodra het vlees klaar is, wordt het getrancheerd en op een bedje van rucola gelegd, saus erover gegoten en afgemaakt met verse geraspte Parmezaanse kaas.

De Scaloppa alla Gorgozola is ook een mooi gerecht voor de kaas (gorgonzola) liefhebber. De varkenshaas medaillons worden eerst gebloemd en daarna in de pan gedaan en mooi goudbruin gebakken. Daarna gaat de gorgonzola in de pan en wordt het aangemaakt met zout en peper, knoflook, peterselie en afgeblust met witte wijn en klein beetje room toegevoegd om de saus mooi te laten binden.

Visgerechten
De Spigola of Orata (Zeebaars, Zeebrasem) zijn mooie vissen die je op verschillende wijze kan bereiden. Bij ons op de menukaart hebben we drie variaties: alla Griglia ( van de grill) al Cartocccio ( uit de oven met schelp- en schaaldieren) en voor de gasten die niet houden van een hele vis te ontleden, de gefileerde Spigola of Orata ook uit de oven met schelp en schaaldieren.